Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A lúgositás lényege! képes leírás - Lúgosítás.tlap.hu
részletek »

A lúgositás lényege! - Lúgosítás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: lugositas.tlap.hu » A lúgositás lényege!
Keresés
Találatok száma - 16 db
A helyes táplálkozás alapkövei

A helyes táplálkozás alapkövei

A helyes arányok - lúgos/savas, nyers/főtt A rendelkezésre álló táplálékoknak megfelelő arányban kell lenniük ahhoz, hogy a szervezet egészségi állapota kitűnő legyen. Az amerikai táplálkozáskutató, Dr. Bernard Jensen szerint minden nap 6 adag zöldséget, 2 gyümölcsöt, 1 adag keményítőt tartalmazó szénhidrátforrást és egy fehérjeforrást kellene elfogyasztani. Így valósítható meg az ideális 80 százalékban lúgos, 20 százalékban savas közeget előidéző táplálkozás. A szervezet elsavasodása korunk egyik legfőbb betegségeket előidéző elváltozása. A 20 százalék savasító táplálékot a keményítő és a fehérje adja, a többlet 80 százalékot pedig a sok zöldség és a kétszeri gyümölcs. Képzelj el egy óriási tortát, amelyből 6 szelet zöldség, 2 szelet gyümölcs, 1 szelet keményítő és szintén 1 szelet fehérje: ez az egészségmegőrző, helyes táplálkozás. Könnyen megvalósítható ez a terv, ha a keményítővel sok zöldséget fogyasztasz, a fehérjével úgyszintén, a gyümölcsöket pedig kis étkezések alkalmával ropogtatod el. Ez a 80/20 százalékos lúgos-savas nutriens arány az egészséges vérben is jelen van. A talajban is hasonló folyamatok zajlanak: minden növény kiveszi magának belőle a számára szükséges anyagokat. Így egyes növények gazdagabbak lesznek egyes tápanyagokban, mások másmilyenekben. Ezért fontos a táplálékok variálása. A bevitt táplálék 60 százalékának nyersnek kell lennie, mivel belőlük nye

A lúgosítás alapjai

A lúgosítás alapjai

A magas fehérjetartalmú ételek, így a húsok, sajtok általában erősen - közepesen savasító hatásúak, akárcsak a teljes tojás, ezért mértékkel fogyasztandóak. A tej és a legtöbb tejtermék csak enyhén savasító, így az egészséges táplálkozásnak megfelelően a húsoknál nagyobb mennyiségben fogyaszthatóak. A gabonából készült ételek mennyisége a szokottnál kisebb a lúgosító étrendben, ugyanakkor a zöldségek, ezen belül is a burgonya szerepe megnő. Ha több zöldséget, gyümölcsöt és a szokásosnál valamivel kevesebb gabonát, húst, sajtot fogyasztunk, akkor könnyen elérhetjük a bázikus túlsúlyt. Természetesen más tényezőket is figyelembe kell venni az étrend kialakításakor. A diétába jól beilleszthetőek a növényi olajok mint olíva- és magolajok, de részei az omega-3-zsírsavak jó forrásának számító tengeri halak is. Érdemes lehet időnként váltakoztatva különböző forrás vagy ásványvizeket, gyümölcs- és zöldségleveket fogyasztanunk folyadékszükségletünk pótlására.

A lúgosító étrend 5 alapszabálya

A lúgosító étrend 5 alapszabálya

Állandóan fáradtnak érzed magad, és a bőröd is fakó? Korántsem biztos, hogy egy maréknyi multivitaminnal sikerül megoldanod a problémát, ezek a tünetek ugyanis nem kizárólag a tavaszi kimerültség jelei lehetnek. Ha a sok stressznek és az egészségtelen életmódnak köszönhetően szervezeted természetes kémhatása túlzottan eltolódik a savas irányba, akkor tested védekező funkciói sem tudnak megfelelően működni.

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
A sav-bázis egyensúly!

A sav-bázis egyensúly!

Hivatásunknak érezzük, hogy megismertessük minden emberrel a táplálékkiegészítők fontosságát, mert a mai élelmiszerek tápanyag és vitamintartalma sajnos nem fedezi a szervezet szükségleteit. Ne feledd: Ép testben ép lélek!

A tisztított víz fontossága

A tisztított víz fontossága

Hálózati szódagép vagy vízadagoló segítségével jelentős megtakarítást érhet el úgy, hogy közben egészséges, tisztított víz kerül a pohárba. Egy vállalat évente százezreket spórolhat, ha hálózatra kötött víz automatát használ a kötelező védőital biztosításához a kényelmetlen ballonos adagolók helyett.Egy hálózati szódagép vagy egy szintén vezetékes vizet használó vízadagoló számos előnnyel bír a ballonos vízautomatákhoz képest. Megszűnnek a rendeléssel kapcsolatos telefonok, a rengeteg időt felemésztő adminisztráció és a ballonok tárolásával járó kellemetlenségek. Az átfolyó rendszerű adagolókkal elkerülheti az állott vizet. Gépeinkből mindig friss, tisztított víz nyerhető. Ez a megoldás környezetbarát is, hiszen nem termel üres palackokat, nem terheli környezetünket felesleges szeméttel

Állítsuk be sav-bázis egyensúlyunkat

Állítsuk be sav-bázis egyensúlyunkat

Sajnos a gyógyszeripar maffiája és a mai napig többek közt általuk is korrumpált miniszterek, kormányok és befásult, általuk befolyásolt, nekik elkötelezett orvosok igyekeztek-igyekeznek elfojtani, figyelmen kívül hagyni a savasodás okozta betegségek fontosságát. Hisz ha erre odafigyelnek az emberek az nekik nem lesz jó. Nem bírják majd eladni a mérgezőbbnél-mérgezőbb gyógyszereknek kikiáltott piruláikat, mérgeiket. A maradi orvosok pedig elveszítik a most lépten-nyomon hozzájuk járó, tőlük függő pácienseiket, illetve a gyógyszergyártóktól kapott jelentős mennyiségű kenőpénzeket. Velük szemben az általuk elnyomott és lenézett természetgyógyászat, már több évszázada hatékonyan alkalmazza a sav-bázis egyensúly beállítás jótékony hatású módszerét. Na de térjünk vissza az egészségünkhöz és lássuk, hogy miről is van szó. Testi-lelki egyensúlyunkról, valamint a boldog, egészséges és hosszú életünk kulcsáról van szó. Amint a savas esők és a különböző savkészítmények használata szemmel követhető elváltozásokat hoz magával környezetünkben a mindennapokban, úgy testünkben is végbe mennek ezek a savak által okozott károsodási hatások. Túlmodernizált világunkban a sok műanyag és túl urizált t

Az egészség alapjai

Az egészség alapjai

Az egészség 1948-as megalakulásakor a World Health Organization (WHO) az egészséget a következőképpen definiálta: Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólétt állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya. Egészségünket meghatározza makro- és mikrokörnyezetünk, a társadalom berendezkedése, szociális érzékrnysége, továbbá személyi kapcsolataink és öröklött tulajdonságaink. Milyen közvetlen tényezők befolyásolják az egészséget? Ezeket a hatásokat külső és belső tényezőkre bontva, az egyén és a környezete közvetlen kölcsönhatása, vagyis a bio-pszicho-szociális hatások egyen- súlyi állapota jellemzi. Nemcsak a természeti katasztrófákat (árvíz, szökőár, ózonlyuk, földrengés, stb.), a környezeti ártalmakat, a fertőző betegségeket kell elkerülni ahhoz, hogy megőrizhessük eészségünket. Az emberi magatartás és tevékenység következtében létrejövő egészségkárosító hatásokat is csökkenteni kell, mint példáull a zajt, a vibrációt, az élelmezési, táplálkozási és egyéb higiénés ártalmakat, vagy az önveszélyeztető magatartásokat: a drog, a dohány és az alkoholfogyasztást is.

Dr.Robert Young

Dr.Robert Young

"Meglehet, hogy Dr. Young egy új biológia küszöbén áll, melynek alapelvei, ha igazságuk bizonyítást nyer, forradalmasíthatják a biológiát és az orvostudományt." - Dr. Neil Solomon, PhD. a John Hopkins egyetem volt kutatási igazgatója. Az elmúlt huszonöt év során Robert O. Young a világ egyik legjobb kutatójaként nemzetközi hírnevet szerzett. Munkássága főként a sejtszintű biológia tanulmányozására összpontosult. A sejtek megfelelő tápanyagellátását kutatva, egész életét annak szentelte, hogy megtalálja a betegségek valódi kiváltó okait. E kutatás az Új BiológiaT néven ismertté vált elmélet kifejlesztéséhez vezetett, amely segítséget nyújt az embereknek testi egyensúlyuk helyreállításában.

Fitt Nők - lúgosítás rovat

Fitt Nők - lúgosítás rovat

Az oldal tartalmából: Citrom, a lúgosító szupergyümölcs Ki ne hallott volna már a citrom jótékony hatásairól? Rengeteg C-vitamin, zsírégető hatás, ... stb. A mostani cikkünkben a fogyókúra és a méregtelenítés, lúgosítás felől közelítjük meg a témát, de természetesen ezen kívül a citromnak még sok-sok csudajó hatása van... A sav bázis egyensúly: A sav-bázis arány a szervezet folyadékainak (vér, vizelet, szövetközti folyadék) fontos kémiai mutatója. Elviekben ha ez az arány 7.0, akkor semleges pH-ról beszélünk, a 7.0 feletti érték lúgos, a 7.0 alatti pedig savas kémhatásról árulkodik. Az egészséges ember vére enyhén a lúgos irányba tolódik, pH-ja 7,35-7,45 között van... Csodatevő zöld levek, zöldséglevek Zöld levek, zöld csodaszerek - szinte életbevágóan fontosak egészségünk megőrzéséhez. Az emberek többsége iszik vizet, gyümölcslevet, cukrozott szörpöt, üdítőitalokat, tejet, teát, de eszükbe sem jut, hogy a zöldségek levét is fogyasszák. Pedig megszívlelésre érdemes ahhoz, ha hosszú, egészséges életet kívánunk magunknak és kicsattanó egészséget, életenergiát....

Hirdetés
Lúgosítás a médiában

Lúgosítás a médiában

Tudta, hogy Pokrivtsák Mónika Supergreens terméktől fogyott le? Ha nem akkor itt az ideje, hogy megnézze a vele készített interjút. Hiszen a Supergreens nemcsak Neki, hanem Önnek is segíthet. A SuperGreens összetevői tiszta, biotermesztett zöld füvekből, csírákból, zöldségekből, illetve szerves ásványi anyagokból állnak, és szuperkoncentrált töménységűek. Egy napi adag a termékből kb. 1,5 kg friss zöldség lúgosító erejének felel meg.

Lúgosítás a reflux, epekő, elhízás a rossz emésztés ell

Lúgosítás a reflux, epekő, elhízás a rossz emésztés ell

Az vagy amit megeszel, szokták mondani. Civilizált világunkban helyesen étkezni már nem is olyan könnyű. Az élelmiszerek már nem tartalmazzák azt az ásványianyag-többletet, amely a savak azonnali, természetes úton történő semlegesítését biztosítaná. A gyorsan elkészíthető vagy készen kapott élelmiszerek tápanyagszegény, a szervezet számára haszontalan étkek. A rohanó világ tele van élvezeti szerekkel, hogy jobban bírjuk a tempót, sokan egyszerre több ilyen segédeszközt is igénybe vesznek, mint alkohol, energiaitalok, cigaretta, kávé... Mindenki tudja, hogy mit kellene tennie azért, hogy csökkentse a súlyát, de az ördögi körből, spirálból ördögi nehéz a visszafordulás. Ha viszont megértjük azt, hogy minden amit természetellenesen megcselekszünk a szervezetünk ellen savakat és méreganyagokat termel, akkor azt is láthatjuk, hogy az ellensúlyozáshoz bevitt méregtelenítő és lúgosító bázisok segítségével megtörténik a semlegesítés. Sokféle sav termelődik a szervezetben, mint húgysav (pl. állati fehérjék fogyasztásakor), sósav (lelki egyensúlyvesztés,pl. félelem, bűntudat), tejsav (túlzott mozgás, megerőltetés), ecetsav (túlzott édességfogyasztás), kénsav (sajt, sertés). Leolvadnak a kilók, ha ellensúlyozunk. Első számú fegyverünk a méregtelenítés és a lúgosítás.

Lúgosító fogyás!

Lúgosító fogyás!

Számtalan fogyókúra elmélet dőlt már meg! Miért? Mert nem vették figyelembe a test mûködésének alapelveit...Értsük meg, hogyan mûködünk, és garantáltan tudjuk majd kezelni a testünket! A fogyókúra a test helyes kezelése. Először is, egy autót nem lehet vezetni, ha nem tudjuk, hogyan kell, és bármit csinálunk a helyes megoldás helyett, nem fog elindulni... Ha a fogyókúra során nem vagyunk tisztában a dolgokkal, akkor ugyanott vagyunk, ahol az autóvezető. Az elhízás a helytelen kezelés eredménye. Nem tanultuk meg, hogy mire van igazás szüksége a szervezetnek, így az elhízás ennek a rossz táplálkozásnak a megnyílvánulása. Először is, a testünk anyagcsere folyamat által termel energiát, vagy raktároz energiát, ezt nem lehet kikapcsolni, mert olyan mintha kivennéd az elemet, ami működteti. Tehát az anyagcsere folyamatosan zajlik, ezt hívják metabolizmusnak. A lefogyás és a fogyókúra a metabolizmustól függ. Az elhízás tehát a rossz metabolizmus eredménye, ezt kell megváltoztatni.

Minden ami az egészséges élethez kell

Minden ami az egészséges élethez kell

Honlapunkon minden információ megtalálható, ami a lúgos vízzel és az egészséges életmóddal kapcsolatos. Ahhoz, hogy az egyensúlyt helyreállítsuk lúgosító élelmiszereket és lúgos vizet kell fogyasztanunk. A lúgos víz, azért különösen hangsúlyos ebben a folyamatban, mert a rohanó hétköznapokban nem mindig tudunk odafigyelni arra, hogy mit eszünk. A lúgos víz fogyasztása viszont ezt kompenzálhatja. Ahhoz, hogy pozitív hatását kifejthesse, legalább 2-3 hétig kell rendszeresen fogyasztani lúgos vizet.

Savak nélkül

Savak nélkül

Zöld lötty, zöld ital, Éljen savak nélkül! új biológia, savbázis egyensúly De mitől savasodik a test, és egyáltalán mit jelent ez? Testünk mintegy 70%-a víz, az anyagcsere normális működéséhez pedig kiegyensúlyozottnak kell lennie ebben a közegben, vagyis a test folyadéktereiben a savak és lúgok arányának. Ez azt is jelenti, hogy a testnek, elsősorban pedig a vérnek ehhez mindig enyhén lúgosnak, számokban kifejezve 7,35 és 7,45 közötti pH-értékűnek kellene lennie. Mikor ez az egyensúly a savak elszaporodása miatt felborul, a többlet savmennyiség nem talál magának lúgos közeget az anyagcseréhez szükséges kémiai reakciókhoz. Ilyenkor a szervezet mindent elkövet az alapállapot megőrzéséért, ha máshogy nem megy, hát akár sejteket, szöveteket, szervrendszereket is károsít az egyensúly fenntartása érdekében: saját magától von el bázikus anyagokat, például kalciumot a csontokból. Ha túl sok a sav a szervezetben, egy bizonyos szint után már nem tud kiürülni, ehelyett lerakódik a zsír-, illetve kötőszövetekben (idővel már látható módon), gátolva ezzel a test folyadékforgalmát. Bár a vegyszerek, a gyógyszerek, a szennyezett levegő is felelősek a károsodásokért, savfelesleg (acidózis) els

Tévhitek

Tévhitek

A napi megszokott étkezések, még ha kiadósak is, nem biztos, hogy az összes szükséges tápanyagot biztosítják. Az öregséggel romlik a fog:Szinte minden embernek hiányos vagy szuvas a fogazata. A legtöbben természetesnek tartják, hogy az évek múlásával együtt jár a fogak ritkulása, pedig a fogápolás és a fogászat mai lehetőségei között optimális esetben a fogak az élet végéig kitarthatnának. Az esti evés tönkreteszi az alakot -- Ha ez igaz lenne, akkor a Földközi-tenger térségének összes lakója túlsúlyos lenne. Az állítás a következőképpen helyes: a túl sok evés tesz kövérré -- este is. Aki azonban kalóriaszámláját munkaidő után sem terheli meg, annak nincs félnivalója. Az mindenesetre igaz, hogy este nagyobb a veszélye annak, hogy többet együnk, pl. a tévé előtt, így a kontroll nélküli chips-orgiák csak kivételt képezhetnek. Ám éhesen lefeküdni sem jó. A rostok feleslegesek -- Élelmiszereink emészthetetlen részei nem tartoznak a tápanyagok közé. Régebben ezért terjedhetett el az a tévhit, hogy teljességgel haszontalanok lennének. Ez az állítás azonban nem állja meg a helyét: a rostanyagok gondoskodnak a jó emésztésről, megtöltik a gyomrot, és részük van a karcsúság elérésében.

Tiszta víz

Tiszta víz

A víz létszükséglet, és ezt gondolom eddig is tudtad! A testünk nagy része vízből van, de az a vízmennyiség állandóan cserélődik. Mindig változik. A szervezet mérgeit, salakanyagait mossa ki. Fontos tehát, hogy folyamatosan pótoljuk. Ennek a pótlásnak a minőségén van a hangsúly. Amennyiben olyan folyadékot veszünk magunkhoz, ami tartalmaz vizet, de mellette egy sor nem kívánt anyagot is, akkor a szervezet nem nagyon tudja hasznosítani. A különböző elválasztások során rengeteg energiát fog felhasználni, hogy a mérgektől megszabaduljon. Ha tehát a tiszta víz mellett döntünk, akkor nem árt pontosan tudni mi is ez! Az ásványvizek például nem feltétlenül tiszta vizek. Bár sok esetben a csapvíznél jobbak. A cukros üdítők sem szolgáltatnak megfelelő folyadékok a testnek, annak ellenére, hogy nagy részük vízből áll. Bár - kicsit cinikusan - a literszám megvan, de a haszon elmarad. A test még mindig szomjas, de be lett csapva, így ezt a jelzést "kikapcsolja". Ha biológiailag szeretnék egy jó példát hozni, akkor azt mondanám: a víz egy sor kémiai és biológiai funkciót lát el a test különböző részeiben. Ha a víz minősége nem jó, akkor ezek a folyamatok is eltérhetnek a kívánt e

Tuti menü