Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A lúgositás lényege! képes leírás - Lúgosítás.tlap.hu
részletek »

A lúgositás lényege! - Lúgosítás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: lugositas.tlap.hu » A lúgositás lényege!
Keresés
Találatok száma - 16 db
A helyes táplálkozás alapkövei

A helyes táplálkozás alapkövei

A helyes arányok - lúgos/savas, nyers/főtt A rendelkezésre álló táplálékoknak megfelelő arányban kell lenniük ahhoz, hogy a szervezet egészségi állapota kitűnő legyen. Az amerikai táplálkozáskutató, Dr. Bernard Jensen szerint minden nap 6 adag zöldséget, 2 gyümölcsöt, 1 adag keményítőt tartalmazó szénhidrátforrást és egy fehérjeforrást kellene elfogyasztani. Így valósítható meg az ideális 80 százalékban lúgos, 20 százalékban savas közeget előidéző táplálkozás. A szervezet elsavasodása korunk egyik legfőbb betegségeket előidéző elváltozása. A 20 százalék savasító táplálékot a keményítő és a fehérje adja, a többlet 80 százalékot pedig a sok zöldség és a kétszeri gyümölcs. Képzelj el egy óriási tortát, amelyből 6 szelet zöldség, 2 szelet gyümölcs, 1 szelet keményítő és szintén 1 szelet fehérje: ez az egészségmegőrző, helyes táplálkozás. Könnyen megvalósítható ez a terv, ha a keményítővel sok zöldséget fogyasztasz, a fehérjével úgyszintén, a gyümölcsöket pedig kis étkezések alkalmával ropogtatod el. Ez a 80/20 százalékos lúgos-savas nutriens arány az egészséges vérben is jelen van. A talajban is hasonló folyamatok zajlanak: minden növény kiveszi magának belőle a számára szükséges anyagokat. Így egyes növények gazdagabbak lesznek egyes tápanyagokban, mások másmilyenekben. Ezért fontos a táplálékok variálása. A bevitt táplálék 60 százalékának nyersnek kell lennie, mivel belőlük nye

A lúgosítás alapjai

A lúgosítás alapjai

A magas fehérjetartalmú ételek, így a húsok, sajtok általában erősen - közepesen savasító hatásúak, akárcsak a teljes tojás, ezért mértékkel fogyasztandóak. A tej és a legtöbb tejtermék csak enyhén savasító, így az egészséges táplálkozásnak megfelelően a húsoknál nagyobb mennyiségben fogyaszthatóak. A gabonából készült ételek mennyisége a szokottnál kisebb a lúgosító étrendben, ugyanakkor a zöldségek, ezen belül is a burgonya szerepe megnő. Ha több zöldséget, gyümölcsöt és a szokásosnál valamivel kevesebb gabonát, húst, sajtot fogyasztunk, akkor könnyen elérhetjük a bázikus túlsúlyt. Természetesen más tényezőket is figyelembe kell venni az étrend kialakításakor. A diétába jól beilleszthetőek a növényi olajok mint olíva- és magolajok, de részei az omega-3-zsírsavak jó forrásának számító tengeri halak is. Érdemes lehet időnként váltakoztatva különböző forrás vagy ásványvizeket, gyümölcs- és zöldségleveket fogyasztanunk folyadékszükségletünk pótlására.

A lúgosító étrend 5 alapszabálya

A lúgosító étrend 5 alapszabálya

Állandóan fáradtnak érzed magad, és a bőröd is fakó? Korántsem biztos, hogy egy maréknyi multivitaminnal sikerül megoldanod a problémát, ezek a tünetek ugyanis nem kizárólag a tavaszi kimerültség jelei lehetnek. Ha a sok stressznek és az egészségtelen életmódnak köszönhetően szervezeted természetes kémhatása túlzottan eltolódik a savas irányba, akkor tested védekező funkciói sem tudnak megfelelően működni.

Vitamin magazin hírek
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a táplálékod legyen. - Addig nem adok gyógyszert a betegnek amíg a táplálkozását rendbe nem teszem! Sokkal fontosabb azt tudni, milyen embert érint a betegség, mint azt, hogy milyen betegség érinti az embert. / Más ezt úgy fogalazta meg, hogy nincs gyógyithatatlan betegség, csak gyógyithatatlan...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Az egészség elvesztésének lépései.
Az egészség elvesztésének lépései. Néhány elgondolkodtató mondat, amivel foglalkoznunk kell: 1. Az emberek...
A sav-bázis egyensúly!

A sav-bázis egyensúly!

Hivatásunknak érezzük, hogy megismertessük minden emberrel a táplálékkiegészítők fontosságát, mert a mai élelmiszerek tápanyag és vitamintartalma sajnos nem fedezi a szervezet szükségleteit. Ne feledd: Ép testben ép lélek!

A tisztított víz fontossága

A tisztított víz fontossága

Hálózati szódagép vagy vízadagoló segítségével jelentős megtakarítást érhet el úgy, hogy közben egészséges, tisztított víz kerül a pohárba. Egy vállalat évente százezreket spórolhat, ha hálózatra kötött víz automatát használ a kötelező védőital biztosításához a kényelmetlen ballonos adagolók helyett.Egy hálózati szódagép vagy egy szintén vezetékes vizet használó vízadagoló számos előnnyel bír a ballonos vízautomatákhoz képest. Megszűnnek a rendeléssel kapcsolatos telefonok, a rengeteg időt felemésztő adminisztráció és a ballonok tárolásával járó kellemetlenségek. Az átfolyó rendszerű adagolókkal elkerülheti az állott vizet. Gépeinkből mindig friss, tisztított víz nyerhető. Ez a megoldás környezetbarát is, hiszen nem termel üres palackokat, nem terheli környezetünket felesleges szeméttel

Hirdetés
Állítsuk be sav-bázis egyensúlyunkat

Állítsuk be sav-bázis egyensúlyunkat

Sajnos a gyógyszeripar maffiája és a mai napig többek közt általuk is korrumpált miniszterek, kormányok és befásult, általuk befolyásolt, nekik elkötelezett orvosok igyekeztek-igyekeznek elfojtani, figyelmen kívül hagyni a savasodás okozta betegségek fontosságát. Hisz ha erre odafigyelnek az emberek az nekik nem lesz jó. Nem bírják majd eladni a mérgezőbbnél-mérgezőbb gyógyszereknek kikiáltott piruláikat, mérgeiket. A maradi orvosok pedig elveszítik a most lépten-nyomon hozzájuk járó, tőlük függő pácienseiket, illetve a gyógyszergyártóktól kapott jelentős mennyiségű kenőpénzeket. Velük szemben az általuk elnyomott és lenézett természetgyógyászat, már több évszázada hatékonyan alkalmazza a sav-bázis egyensúly beállítás jótékony hatású módszerét. Na de térjünk vissza az egészségünkhöz és lássuk, hogy miről is van szó. Testi-lelki egyensúlyunkról, valamint a boldog, egészséges és hosszú életünk kulcsáról van szó. Amint a savas esők és a különböző savkészítmények használata szemmel követhető elváltozásokat hoz magával környezetünkben a mindennapokban, úgy testünkben is végbe mennek ezek a savak által okozott károsodási hatások. Túlmodernizált világunkban a sok műanyag és túl urizált t

Az egészség alapjai

Az egészség alapjai

Az egészség 1948-as megalakulásakor a World Health Organization (WHO) az egészséget a következőképpen definiálta: Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólétt állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya. Egészségünket meghatározza makro- és mikrokörnyezetünk, a társadalom berendezkedése, szociális érzékrnysége, továbbá személyi kapcsolataink és öröklött tulajdonságaink. Milyen közvetlen tényezők befolyásolják az egészséget? Ezeket a hatásokat külső és belső tényezőkre bontva, az egyén és a környezete közvetlen kölcsönhatása, vagyis a bio-pszicho-szociális hatások egyen- súlyi állapota jellemzi. Nemcsak a természeti katasztrófákat (árvíz, szökőár, ózonlyuk, földrengés, stb.), a környezeti ártalmakat, a fertőző betegségeket kell elkerülni ahhoz, hogy megőrizhessük eészségünket. Az emberi magatartás és tevékenység következtében létrejövő egészségkárosító hatásokat is csökkenteni kell, mint példáull a zajt, a vibrációt, az élelmezési, táplálkozási és egyéb higiénés ártalmakat, vagy az önveszélyeztető magatartásokat: a drog, a dohány és az alkoholfogyasztást is.

Dr.Robert Young

Dr.Robert Young

"Meglehet, hogy Dr. Young egy új biológia küszöbén áll, melynek alapelvei, ha igazságuk bizonyítást nyer, forradalmasíthatják a biológiát és az orvostudományt." - Dr. Neil Solomon, PhD. a John Hopkins egyetem volt kutatási igazgatója. Az elmúlt huszonöt év során Robert O. Young a világ egyik legjobb kutatójaként nemzetközi hírnevet szerzett. Munkássága főként a sejtszintű biológia tanulmányozására összpontosult. A sejtek megfelelő tápanyagellátását kutatva, egész életét annak szentelte, hogy megtalálja a betegségek valódi kiváltó okait. E kutatás az Új BiológiaT néven ismertté vált elmélet kifejlesztéséhez vezetett, amely segítséget nyújt az embereknek testi egyensúlyuk helyreállításában.

Fitt Nők - lúgosítás rovat

Fitt Nők - lúgosítás rovat

Az oldal tartalmából: Citrom, a lúgosító szupergyümölcs Ki ne hallott volna már a citrom jótékony hatásairól? Rengeteg C-vitamin, zsírégető hatás, ... stb. A mostani cikkünkben a fogyókúra és a méregtelenítés, lúgosítás felől közelítjük meg a témát, de természetesen ezen kívül a citromnak még sok-sok csudajó hatása van... A sav bázis egyensúly: A sav-bázis arány a szervezet folyadékainak (vér, vizelet, szövetközti folyadék) fontos kémiai mutatója. Elviekben ha ez az arány 7.0, akkor semleges pH-ról beszélünk, a 7.0 feletti érték lúgos, a 7.0 alatti pedig savas kémhatásról árulkodik. Az egészséges ember vére enyhén a lúgos irányba tolódik, pH-ja 7,35-7,45 között van... Csodatevő zöld levek, zöldséglevek Zöld levek, zöld csodaszerek - szinte életbevágóan fontosak egészségünk megőrzéséhez. Az emberek többsége iszik vizet, gyümölcslevet, cukrozott szörpöt, üdítőitalokat, tejet, teát, de eszükbe sem jut, hogy a zöldségek levét is fogyasszák. Pedig megszívlelésre érdemes ahhoz, ha hosszú, egészséges életet kívánunk magunknak és kicsattanó egészséget, életenergiát....

Hirdetés
Lúgosítás a médiában

Lúgosítás a médiában

Tudta, hogy Pokrivtsák Mónika Supergreens terméktől fogyott le? Ha nem akkor itt az ideje, hogy megnézze a vele készített interjút. Hiszen a Supergreens nemcsak Neki, hanem Önnek is segíthet. A SuperGreens összetevői tiszta, biotermesztett zöld füvekből, csírákból, zöldségekből, illetve szerves ásványi anyagokból állnak, és szuperkoncentrált töménységűek. Egy napi adag a termékből kb. 1,5 kg friss zöldség lúgosító erejének felel meg.

Lúgosítás a reflux, epekő, elhízás a rossz emésztés ell

Lúgosítás a reflux, epekő, elhízás a rossz emésztés ell

Az vagy amit megeszel, szokták mondani. Civilizált világunkban helyesen étkezni már nem is olyan könnyű. Az élelmiszerek már nem tartalmazzák azt az ásványianyag-többletet, amely a savak azonnali, természetes úton történő semlegesítését biztosítaná. A gyorsan elkészíthető vagy készen kapott élelmiszerek tápanyagszegény, a szervezet számára haszontalan étkek. A rohanó világ tele van élvezeti szerekkel, hogy jobban bírjuk a tempót, sokan egyszerre több ilyen segédeszközt is igénybe vesznek, mint alkohol, energiaitalok, cigaretta, kávé... Mindenki tudja, hogy mit kellene tennie azért, hogy csökkentse a súlyát, de az ördögi körből, spirálból ördögi nehéz a visszafordulás. Ha viszont megértjük azt, hogy minden amit természetellenesen megcselekszünk a szervezetünk ellen savakat és méreganyagokat termel, akkor azt is láthatjuk, hogy az ellensúlyozáshoz bevitt méregtelenítő és lúgosító bázisok segítségével megtörténik a semlegesítés. Sokféle sav termelődik a szervezetben, mint húgysav (pl. állati fehérjék fogyasztásakor), sósav (lelki egyensúlyvesztés,pl. félelem, bűntudat), tejsav (túlzott mozgás, megerőltetés), ecetsav (túlzott édességfogyasztás), kénsav (sajt, sertés). Leolvadnak a kilók, ha ellensúlyozunk. Első számú fegyverünk a méregtelenítés és a lúgosítás.

Lúgosító fogyás!

Lúgosító fogyás!

Számtalan fogyókúra elmélet dőlt már meg! Miért? Mert nem vették figyelembe a test mûködésének alapelveit...Értsük meg, hogyan mûködünk, és garantáltan tudjuk majd kezelni a testünket! A fogyókúra a test helyes kezelése. Először is, egy autót nem lehet vezetni, ha nem tudjuk, hogyan kell, és bármit csinálunk a helyes megoldás helyett, nem fog elindulni... Ha a fogyókúra során nem vagyunk tisztában a dolgokkal, akkor ugyanott vagyunk, ahol az autóvezető. Az elhízás a helytelen kezelés eredménye. Nem tanultuk meg, hogy mire van igazás szüksége a szervezetnek, így az elhízás ennek a rossz táplálkozásnak a megnyílvánulása. Először is, a testünk anyagcsere folyamat által termel energiát, vagy raktároz energiát, ezt nem lehet kikapcsolni, mert olyan mintha kivennéd az elemet, ami működteti. Tehát az anyagcsere folyamatosan zajlik, ezt hívják metabolizmusnak. A lefogyás és a fogyókúra a metabolizmustól függ. Az elhízás tehát a rossz metabolizmus eredménye, ezt kell megváltoztatni.

Minden ami az egészséges élethez kell

Minden ami az egészséges élethez kell

Honlapunkon minden információ megtalálható, ami a lúgos vízzel és az egészséges életmóddal kapcsolatos. Ahhoz, hogy az egyensúlyt helyreállítsuk lúgosító élelmiszereket és lúgos vizet kell fogyasztanunk. A lúgos víz, azért különösen hangsúlyos ebben a folyamatban, mert a rohanó hétköznapokban nem mindig tudunk odafigyelni arra, hogy mit eszünk. A lúgos víz fogyasztása viszont ezt kompenzálhatja. Ahhoz, hogy pozitív hatását kifejthesse, legalább 2-3 hétig kell rendszeresen fogyasztani lúgos vizet.

Savak nélkül

Savak nélkül

Zöld lötty, zöld ital, Éljen savak nélkül! új biológia, savbázis egyensúly De mitől savasodik a test, és egyáltalán mit jelent ez? Testünk mintegy 70%-a víz, az anyagcsere normális működéséhez pedig kiegyensúlyozottnak kell lennie ebben a közegben, vagyis a test folyadéktereiben a savak és lúgok arányának. Ez azt is jelenti, hogy a testnek, elsősorban pedig a vérnek ehhez mindig enyhén lúgosnak, számokban kifejezve 7,35 és 7,45 közötti pH-értékűnek kellene lennie. Mikor ez az egyensúly a savak elszaporodása miatt felborul, a többlet savmennyiség nem talál magának lúgos közeget az anyagcseréhez szükséges kémiai reakciókhoz. Ilyenkor a szervezet mindent elkövet az alapállapot megőrzéséért, ha máshogy nem megy, hát akár sejteket, szöveteket, szervrendszereket is károsít az egyensúly fenntartása érdekében: saját magától von el bázikus anyagokat, például kalciumot a csontokból. Ha túl sok a sav a szervezetben, egy bizonyos szint után már nem tud kiürülni, ehelyett lerakódik a zsír-, illetve kötőszövetekben (idővel már látható módon), gátolva ezzel a test folyadékforgalmát. Bár a vegyszerek, a gyógyszerek, a szennyezett levegő is felelősek a károsodásokért, savfelesleg (acidózis) els

Tévhitek

Tévhitek

A napi megszokott étkezések, még ha kiadósak is, nem biztos, hogy az összes szükséges tápanyagot biztosítják. Az öregséggel romlik a fog:Szinte minden embernek hiányos vagy szuvas a fogazata. A legtöbben természetesnek tartják, hogy az évek múlásával együtt jár a fogak ritkulása, pedig a fogápolás és a fogászat mai lehetőségei között optimális esetben a fogak az élet végéig kitarthatnának. Az esti evés tönkreteszi az alakot -- Ha ez igaz lenne, akkor a Földközi-tenger térségének összes lakója túlsúlyos lenne. Az állítás a következőképpen helyes: a túl sok evés tesz kövérré -- este is. Aki azonban kalóriaszámláját munkaidő után sem terheli meg, annak nincs félnivalója. Az mindenesetre igaz, hogy este nagyobb a veszélye annak, hogy többet együnk, pl. a tévé előtt, így a kontroll nélküli chips-orgiák csak kivételt képezhetnek. Ám éhesen lefeküdni sem jó. A rostok feleslegesek -- Élelmiszereink emészthetetlen részei nem tartoznak a tápanyagok közé. Régebben ezért terjedhetett el az a tévhit, hogy teljességgel haszontalanok lennének. Ez az állítás azonban nem állja meg a helyét: a rostanyagok gondoskodnak a jó emésztésről, megtöltik a gyomrot, és részük van a karcsúság elérésében.

Tiszta víz

Tiszta víz

A víz létszükséglet, és ezt gondolom eddig is tudtad! A testünk nagy része vízből van, de az a vízmennyiség állandóan cserélődik. Mindig változik. A szervezet mérgeit, salakanyagait mossa ki. Fontos tehát, hogy folyamatosan pótoljuk. Ennek a pótlásnak a minőségén van a hangsúly. Amennyiben olyan folyadékot veszünk magunkhoz, ami tartalmaz vizet, de mellette egy sor nem kívánt anyagot is, akkor a szervezet nem nagyon tudja hasznosítani. A különböző elválasztások során rengeteg energiát fog felhasználni, hogy a mérgektől megszabaduljon. Ha tehát a tiszta víz mellett döntünk, akkor nem árt pontosan tudni mi is ez! Az ásványvizek például nem feltétlenül tiszta vizek. Bár sok esetben a csapvíznél jobbak. A cukros üdítők sem szolgáltatnak megfelelő folyadékok a testnek, annak ellenére, hogy nagy részük vízből áll. Bár - kicsit cinikusan - a literszám megvan, de a haszon elmarad. A test még mindig szomjas, de be lett csapva, így ezt a jelzést "kikapcsolja". Ha biológiailag szeretnék egy jó példát hozni, akkor azt mondanám: a víz egy sor kémiai és biológiai funkciót lát el a test különböző részeiben. Ha a víz minősége nem jó, akkor ezek a folyamatok is eltérhetnek a kívánt e

Tuti menü