Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Lúgosítás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Lúgosítás képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: lugositas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 118 db
1. A legfinomabb lúgosító ital!

1. A legfinomabb lúgosító ital!

DXN Cordypine Erjesztett ananászlé cordycepsszel! A lúgosítás nem csak hasznos, hanem finom és élvezetes is lehet!! A DXN Cordypine a minőségi cordyceps és az erjesztett ananászlé nagyszerű keveréke. A DXN Cordypine erőteljes hatékonyságú, hiszen az ananászban az erjesztés során termelődött enzimek képesek szinergikusan együttműködni a cordyceps hatóanyagaival, így jobb eredményeket és nagyszerű teljesítményt produkálnak.

14 napos lúgosító étrend

14 napos lúgosító étrend

Kéthetes lúgosító étrendünkbe bárki belefoghat, aki szeretné a túl sok savas élelmiszer fogyasztása miatti problémákat megszüntetni - vagy legalább enyhíteni - a szervezetében. Hogy a kúra sikeres legyen, dietetikusaink tanácsait a 14 nap során mindvégig fogadd meg!

1A Ganoderma a legjobb lúgosító!

1A Ganoderma a legjobb lúgosító!

A ganoderma több mint ezer évig a misztériumok ködébe burkolózott. Az emberek csak annyit tudtak, hogy a ganoderma megőrzi a fiatalságot, és rendszeres fogyasztás esetén hosszú életet biztosít, de soha senki nem fogott tudományos kutatásba, hogy megállapítsa, miért is olyan hatékony. Az utóbbi években a tudósok által végzett alapos kutatások - az együttműködő kórházak, egyetemek és gyógyszeripari vállalatok elemzéseinek és klinikai kísérleteinek segítségével - végre megfejtették kivételes hatékonyságának titkát. Vértisztító, méregtelenítő, vizelethajtó, májkímélő, bélműködést szabályozó, szívműködést elősegítő, vérnyomás-beállító, köhögésmegszüntető és köptető hatású, nyugtatószer és tumorgyógyító hatású.

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
A csontritkulás oka.

A csontritkulás oka.

A Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism című folyóirat hasábjain megjelent kutatás szerzői azt állítják, hogy ha semlegesítjük az étkezés hatására szervezetünkben felhalmozódó savakat, csökkenthetjük, illetve visszafordíthatjuk a korral járó csontritkulást. A tanulmány számos korábbi kutatás folytatásának tekinthető, amelyek mindegyike felveti, hogy a javasoltnál nagyobb mennyiségű kalcium bevitele nem segíti elő a csontok védelmét. A gyümölcsöket és zöldségeket testünk hidrogénkarbonáttá (HCO3-) alakítja az anyagcsere során, ezért ezek az élelmiszerek lúgosítják szervezetünket. A jellegzetes amerikai - és magyar - étrend azonban igen gazdag fehérjékben és gabonákban (a nagymennyiségű hús és kenyérfogyasztás miatt), amelyekből végül savak képződnek. Mivel ilyen étrend mellett egyre idővel több sav halmozódik fel testünkben, a kor előrehaladtával ez a táplálkozás fokozódó 'elsavasodáshoz' vezethet. Bess Dawson-Hughes dietetikus, valamint Jean Mayer, a bostoni Tufts Egyetem Humán Élelmezésügyi Kutatóközpontjának munkatársa egy látszatkezeléssel ellenőrzött (placebó-kontrollált) háromhónapos vizsgálatot állítottak össze a kérdés vizsgálatára. A felmérésben résztvevő, ötven év feletti egészséges férfiakat és nőket két csoportra osztották: az első csoportba tartozó 78 személynek a szokásos étrend kiegészítéseként kálium- vagy nátrium-hidrogénkarbonátot adtak, a másod

A gyomorégés és a fűszeres ételek

A gyomorégés és a fűszeres ételek

Az orvostudomány gastro-oesophagealis reflux betegségnek (GOR) hívja azt a jelenséget, amikor az étel és a gyomorsavak vissza tudnak jutni a gyomorból a nyelőcsőbe. Ez a jelenség égő érzéssel jár, ami néha akár a torokig is felvándorolhat. Az ilyen betegek körében végzett felmérések szerint fűszeres ételek elfogyasztása után kifejezetten romlanak a tünetek. Ellentmondásos, hogy valóban a fűszerek tehetnek-e az állapotromlásról, hiszen sokan vannak, akik a legcsípősebb ételeket is meg tudják enni, ugyanakkor enyhébb fogások is panaszt okoznak. A kutatók összegyűjtötték azokat az ételeket, amelyek leggyakrabban panaszt okoznak, ezek az alkohol, citrusfélék, szénsavas üdítőitalok, kávé, koffein, csokoládé, paradicsomlé, zsíros ételek, mentol, és a fűszerek. Azonban egyik étel sem emelhető ki: van, hogy ugyanaz az étel bizonyos étkezéseknél panaszt okoz, másoknál pedig nem.

A helyes táplálkozás alapkövei

A helyes táplálkozás alapkövei

A helyes arányok - lúgos/savas, nyers/főtt A rendelkezésre álló táplálékoknak megfelelő arányban kell lenniük ahhoz, hogy a szervezet egészségi állapota kitűnő legyen. Az amerikai táplálkozáskutató, Dr. Bernard Jensen szerint minden nap 6 adag zöldséget, 2 gyümölcsöt, 1 adag keményítőt tartalmazó szénhidrátforrást és egy fehérjeforrást kellene elfogyasztani. Így valósítható meg az ideális 80 százalékban lúgos, 20 százalékban savas közeget előidéző táplálkozás. A szervezet elsavasodása korunk egyik legfőbb betegségeket előidéző elváltozása. A 20 százalék savasító táplálékot a keményítő és a fehérje adja, a többlet 80 százalékot pedig a sok zöldség és a kétszeri gyümölcs. Képzelj el egy óriási tortát, amelyből 6 szelet zöldség, 2 szelet gyümölcs, 1 szelet keményítő és szintén 1 szelet fehérje: ez az egészségmegőrző, helyes táplálkozás. Könnyen megvalósítható ez a terv, ha a keményítővel sok zöldséget fogyasztasz, a fehérjével úgyszintén, a gyümölcsöket pedig kis étkezések alkalmával ropogtatod el. Ez a 80/20 százalékos lúgos-savas nutriens arány az egészséges vérben is jelen van. A talajban is hasonló folyamatok zajlanak: minden növény kiveszi magának belőle a számára szükséges anyagokat. Így egyes növények gazdagabbak lesznek egyes tápanyagokban, mások másmilyenekben. Ezért fontos a táplálékok variálása. A bevitt táplálék 60 százalékának nyersnek kell lennie, mivel belőlük nye

A hosszabb élet titka

A hosszabb élet titka

A pecsétviaszgombát közel 4000 éve fogyasztják az egészség megőrzése érdekében. Májvédő hatású gyógynövény, mely megoldást jelenthet a magas vérnyomás és a magas vércukorszint elleni küzdelemben is. Anti-tumor hatása van, megöli a rákos sejteket. Segítséget nyújt a rákos betegségek fejlődésének megelőzésében.

A kezeletlen reflux következményei

A kezeletlen reflux következményei

A nyelőcső nyálkahártyáján kialakuló krónikus gyulladás sebeket, ún. fekélyeket okozhat, amelyek vérezhetnek, sőt esetenként akár súlyos vérveszteséghez is vezethetnek. A fekélyek súlyos esetben heggel gyógyulnak, és a nyelőcső keresztmetszetének szűkítése révén nyelési nehézséget idézhetnek elő. Ha a visszacsorgó savas gyomortartalom bekerül a légutakba, ott gyulladást okozhat, asztmát indukálhat vagy tüdőgyulladást okozhat. E mellett sokszor a gyakori és makacs gége-, torok- vagy középfülgyulladás is a reflux számlájára írható.

A lúgos vizek királya

A lúgos vizek királya

Egyre többet hallunk arról, hogy a lúgosítás egyenlő az egészséges életmóddal. A lúgos ételek segítségével azonban csak nagyon keveseknek sikerül megteremteni a kívánt pH egensúlyt. A lúgosító táplálék-kiegészítőknek általában monoton ízük van, ezért néhány hónap alatt megunja őket az ember. Azonban a lúgos víz használatával észrevétlenül csempészhetjük konyhánkba az egészséget! Ehhez nincs is szükségünk másra, csak jó minőségű vízionizáló berendezésre. Az ionizáló berendezés ily módon az egészségünk (lúgosságunk) záloga lehet, ezért koránt sem mindegy, hogy milyen típust választunk.

Hirdetés
A lúgosítás alapjai

A lúgosítás alapjai

A magas fehérjetartalmú ételek, így a húsok, sajtok általában erősen - közepesen savasító hatásúak, akárcsak a teljes tojás, ezért mértékkel fogyasztandóak. A tej és a legtöbb tejtermék csak enyhén savasító, így az egészséges táplálkozásnak megfelelően a húsoknál nagyobb mennyiségben fogyaszthatóak. A gabonából készült ételek mennyisége a szokottnál kisebb a lúgosító étrendben, ugyanakkor a zöldségek, ezen belül is a burgonya szerepe megnő. Ha több zöldséget, gyümölcsöt és a szokásosnál valamivel kevesebb gabonát, húst, sajtot fogyasztunk, akkor könnyen elérhetjük a bázikus túlsúlyt. Természetesen más tényezőket is figyelembe kell venni az étrend kialakításakor. A diétába jól beilleszthetőek a növényi olajok mint olíva- és magolajok, de részei az omega-3-zsírsavak jó forrásának számító tengeri halak is. Érdemes lehet időnként váltakoztatva különböző forrás vagy ásványvizeket, gyümölcs- és zöldségleveket fogyasztanunk folyadékszükségletünk pótlására.

A lúgosító béltisztító

A lúgosító béltisztító

Az évek során a mérgező anyagok felhalmozódnak a szervezetünkben. A testet nagyon leterheli a méreg anyagok jelenléte és eltávolítása. A toxinok a szervezetünkben rontják a közérzetünket, különböző megbetegedéseket okozva :allergia, bőrbetegségek, ízületi gyulladások, rák, fejfájás, fáradtság, és emésztési problémák. Illetve általában csökkentik a szervezet immunrendszerének hatékonyságát, és a betegségekkel szembeni ellenálló képességet, ami krónikus betegségek kialakulásához vezethet. Sokszor elfelejtkezünk a saját szervezetünkről, amely úgyszintén tisztítást igényel. A tavaszi méregtelenítés valójában a húsvéti böjt modern változata. A fő cél az anyagcsere tehermentesítése, a szervezetben felhalmozott salakanyagok kiválasztásának elősegítése bőséges folyadékfogyasztással egybekötve. Bemutatok egy speciálisan kialakított zöldségport, ami segít a salakanyagok eltávolításában, a szervezet lúgosításában.

A lúgosító étrend 5 alapszabálya

A lúgosító étrend 5 alapszabálya

Állandóan fáradtnak érzed magad, és a bőröd is fakó? Korántsem biztos, hogy egy maréknyi multivitaminnal sikerül megoldanod a problémát, ezek a tünetek ugyanis nem kizárólag a tavaszi kimerültség jelei lehetnek. Ha a sok stressznek és az egészségtelen életmódnak köszönhetően szervezeted természetes kémhatása túlzottan eltolódik a savas irányba, akkor tested védekező funkciói sem tudnak megfelelően működni.

A lugosító kávé!

A lugosító kávé!

Ön milyen kávét iszik? Ha nem akar lemondani a kávézás öröméről, de az egészségére is szeretne odafigyelni, a megoldást itt találja. Igyon jótékony hatású ganodermás kávét, próbálja ki a DXN termékeit és élvezze a különbséget! A Brazíliából származó kiváló minőségű arabica kávéhoz ganodermakivonatot kevernek (ezért kizárólag instant kiszerelésben kaphatók), így egy olyan élvezeti cikk válik elérhetővé, mely a ganoderma gomba jótékony hatásának köszönhetően nem csak ízében, hanem a szervezetre gyakorolt pozitív tulajdonságaiban is egyedi. A DXN ganoderma kávé semlegesíti a szervezet által felhalmozott savakat, fogyasztásával megszüntethető a gyomorégés. Rendszeres és kizárólagos (Ha szeretné megtapasztalni a valós hatását ne fogyasszon mellette más kávét!) fogyasztásával csökkenthető vagy akár növelhető a vérnyomás értéke. Magas vérnyomás problémával küzdők is fogyaszthatják.

A sav-bázis egyensúly a táplálkozásban

A sav-bázis egyensúly a táplálkozásban

Oriflame természetes kozmetikumok és táplálékkiegészítők széles választéka. Ingyenes regisztrálási lehetőség, klubtagoknak 30% kedvezmény a termékekből. Egészséggel, táplálkozással kapcsolatos cikkek. Folyamatos nyereményjáték a hírlevélre feliratkozók között. Három hetente frissülő Ingyenes Online katalógus.

A sav-bázis egyensúly!

A sav-bázis egyensúly!

Hivatásunknak érezzük, hogy megismertessük minden emberrel a táplálékkiegészítők fontosságát, mert a mai élelmiszerek tápanyag és vitamintartalma sajnos nem fedezi a szervezet szükségleteit. Ne feledd: Ép testben ép lélek!

A savak hatása a sejtekre

A savak hatása a sejtekre

Sejtjeinknek fontos a megfelelő tápanyag és mikrotápanyag ellátás, hiszen ez biztosítja számukra az energia termeléshez szükséges enzimek, és sejtalkotók megfelelő működését. Azonban minden sejt a megfelelő környezetben érzi jól magát. Mai táplálkozásunkkal rengeteg káros szennyezőanyagot juttatunk a testünkbe, melyek megváltoztatják sejtjeink környezetét. A szennyező anyagok lehetnek mindenféle testidegen anyagok, de a sejtek környezete szempontjából az anyagcsere során termelődő, savak is ide tartoznak.

A savasosás ellenszere

A savasosás ellenszere

A betegségek hátterében az okot és az okozatot kell vizsgálnunk. Számtalan kóros folyamat hátterében a természetellenes, az életnek meg nem felelő életmód áll. Az egyik ilyen kiváltó ok a savasodás, ami szinte mindnyájunkat érint, ha nem is tudunk róla. A savasodás táplálkozásunk, a rohanó, stresszes életmódunk következménye, és észrevétlenül pusztít bennünket. A túlsavasodás miatt testünk belső egyensúlya felborul. Szervezetünk védekezik ez ellen, minden tartalékát beveti a savak megkötésére, de egy idő után kimerülnek tartalékai. Ez a savasodás vezet sejtszintű károsodáshoz, ezek produkálják azokat a tüneteket, amelyek betegségként jelennek meg.

Tuti menü